netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Toekomstbestendig renoveren
Henk Brinksma

woe 9 mei 2018
artikel

We renoveren momenteel op de verkeerde manier die vooral rekening houdt met de actuele behoefte en te weinig met de toekomstige behoefte. Om aanpassingen in de woningvoorraad in de toekomst makkelijker te maken moeten we zoeken naar manieren van 'Toekomstbestendig renoveren'. Dat blijkt uit het onderzoek van Henk Brinksma die promoveerde op dit onderwerp aan de TU Delft.

Veel renovaties zijn nog zeer arbeidsintensief en gebeuren op de bouwplaats zelf. Dit resulteert in oplossingen waarmee de woning op korte termijn weer voldoet aan de huidige eisen. In de toekomst zullen de eisen blijven veranderen, waardoor woningen steeds weer moeten worden aangepast. De vraag is hoe we kunnen komen tot oplossingen die toekomstige renovaties niet in de weg staan. Tot toekomstbestendige oplossingen die in een groot deel van de voorraad toepasbaar zijn.

Toekomstbestendig renoveren maakt het makkelijker om continu aanpassingen te doen aan woningen. Dergelijke oplossingen zijn zowel van belang voor de professioneel beheerde voorraad van woningcorporaties als voor woningen in particulier eigendom.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren