Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Artikelen

'Bewoners hebben het zwaar gehad'

Projectomschrijving van het Wandelbos in Tilburg Fleur Reijngoudt, Fleur Reijngoudt - 3 april 2017

Renda-partners Huybregts Relou en Kemkens werkten het afgelopen jaar samen aan project Het Wandelbos in Tilburg. In opdracht van TBV Wonen renoveerde Huybregts 216 woningen verdeeld over 12 portiekflats. Kemkens was als onderaannemer verantwoordelijk voor de installaties. Twee zaken maken dit project leerzaam en bijzonder: 1. De hoeveelheid ingrepen bereikte de grens van wat in bewoonde staat uitgevoerd kan worden. 2. De samenwerking tussen aannemer, onderaannemer en opdrachtgever begon stroef. Dankzij goed overleg kregen ze de boel weer op de rit met als eindcijfer een 8,1 van de bewoners.

Alle appartementen kregen nieuwe deuren, (kunststof) kozijnen, een nieuwe badkamer, keuken en toilet en beglazing en de buitenzijde werd opnieuw geïsoleerd. Sander van Doorn, projectleider bij Huybregts Relou: “Het is een stevige ingreep in bewoonde toestand, wat ons betreft op het randje om in bewoonde staat uit te voeren. Voor bewoners is dit heel ingrijpend.” Gerrie (65) en Peter (67) van Trier onderschrijven dit: “Eind november zaten we al zonder verwarming. En dat terwijl ze op 6 december pas zouden beginnen. De verklaring hiervoor was dat de verwarming alleen per flatgebouw uitgezet kon worden. We kregen wel twee elektrische kacheltjes, maar daar verwarm je natuurlijk geen heel huis mee.” (Zie kader voor het hele verhaal van Gerrie en Peter van Trier.)

Volledige bericht lezen?

Het volledige item is gratis beschikbaar voor onze leden.
Nog geen lid? meld u aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord
Renda ©2021. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren