netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Modulaire kantoorrenovatie
Energieleverend huis als prototype
Julia Kapinga

ma 18 november 2019
artikel

Een studententeam van de TU Delft presenteerde tijdens de Solar Decathlon Europe een volledig zelfvoorzienend appartement dat meer energie produceert dan dat het gebruikt. Het MOR-team (Modulair Office Renovation) focuste zich op het renoveren van inefficiënte kantoorgebouwen naar netto-positieve multifunctionele gebouwen. Daarmee wisten de studenten acht podiumplekken te behalen in 10 categorieën en werd in het eindklassement een knappe tweede plek in de wacht gesleept.

De Solar Dectahlon Europe 2019 is een internationale competitie tussen universiteiten. Het doel is een huis te renoveren zodat het volledig zal draaien op zonne-energie. De gebouwde omgeving is een enorme verbruiker van energie en grondstoffen. Het Delftse MOR-team vindt dat dit anders moet. “Om een gezonde aarde te garanderen voor toekomstige generaties, moeten gebouwen veranderen in producenten die meer teruggeven aan hun omgeving dan dat zij verbruiken”, aldus Siem van Sluijs, student bouwkunde en partnerships manager van het MOR-team.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren