netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Besloten Renda eventKennistafel 2 - Energietransitie in de Wijk

26 augustus 2020

Schuif aan voor zes kleinschalige bijeenkomsten met maximaal 8 professionals die allen vanuit een andere invalshoek betrokken zijn bij de energietransitie in de wijk. De eerste bijeenkomst vindt plaats in augustus 2020.

We zoeken elkaar op om kennis te maken (maar dan ook echt!), kennis te delen en elkaar ook verder te brengen. We willen vrijuit kunnen spreken en op zoek gaan naar de ‘roze olifanten’ die ons werk belemmeren. En dat niet alleen. Je kunt je eigen probleemstelling of casus inbrengen zodat je naar huis gaat met nieuwe inzichten, invalshoeken, perspectieven en mogelijkheden. Casuïstiek waarbij zaken fout zijn gelopen hebben de voorkeur want 2020 is het jaar van de waarheid en de grote stappen.

Wat kun je van ons verwachten?
Zodoende staat de eerste bijeenkomst in het teken van kennismaking. Waar kom je vandaan? Wat zijn de drijfveren in je leven en hoe vertaalt zich naar je werk? We leren elkaars wereld beter te begrijpen, waarna het gesprek over ons werk kan volgen. De tweede sessie is een zogenaamde scopingsessie. In deze sessie krijg je een beeld en begrip van wat de energietransitie op wijkniveau inhoudt. Wat hoort er wel bij en wat niet, wie zijn de spelers en wat zijn de kaders? Wat is de klantreis van de huurder en eigenaar/bewoners? De derde en vierde sessie staan in het teken van jullie eigen casus, vragen en dilemma’s.

Wat verwachten we van jou?
Aan de kennistafel is plek voor 8 mensen. We creëren een gemengde groep van professionals die samen de hele keten vormen. Denk aan gemeenten, corporaties, energieleveranciers, netbeheerders, aannemers, stedenbouwkundigen, leveranciers, adviseurs en bewoners en kennisinstellingen. We verwachten dat je voldoende gemotiveerd bent om alle sessies aanwezig te zijn. We hopen dat je vrijuit kunt spreken, in de spiegel wilt kijken en interessante dilemma's hebt waarmee jij een stap verder wil komen. Uiteraard vragen we je ook anderen verder te helpen bij hun casus en/of probleem. Je stuurt jouw casus minimaal 1 week van tevoren door naar de rest van de groep. Zo heeft iedereen voldoende tijd om zich in te lezen.

Wanneer zijn de bijeenkomsten gepland?
We hebben voor deze sessie weer 6 bijeenkomsten gepland. Schrijf ze alvast op in je agenda:

 • 26 augustus - kennismaken
 • 9 september
 • 23 september
 • 7 oktober
 • 28 oktober
 • 11 november - we hopen op een fysiek bijeenkomst
   

Voor wie is deze kennistafel bedoeld?
Elke professional die betrokken is bij de Energietransitie in de Wijk kan deelnemen aan deze kennistafel. Deelname aan één van onze kennistafels is exclusief voor partners van Energie+, Renda of Ruimte en Wonen. Bedrijven kunnen partner worden vanaf € 1.500 per jaar. excl. BTW. Klik hier voor meer informatie over een partnerschap bij Energie+ en klik hier voor meer informatie over een partnerschap bij Renda.

details

 • Locatie Online
 • Onderwerp Energietransitie in de Wijk
 • Kosten Gratis, exclusief voor partners

Aanmelden voor dit event?

reeds aangemeld

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren