Log in
inloggen bij Renda
Hulp bij wachtwoord
Geen account?
shop word lid
Home / Content / Nieuws

"Ik voelde me zo klein"

7 november 2016

Nu kan hij vrijuit praten. Fred van den Heuvel is hoofd projectleider bij Sikkens. De verffabrikant haalde destijds de landelijke pers, omdat de nieuwe achterwanden van een tentoonstellingsruimte in het Rijksmuseum niet geschikt waren om de muurverf mooi egaal aan te brengen. Het resultaat was niet goed genoeg. Daar was iedereen het over eens. Maar, wie was verantwoordelijk?

Van den Heuvel: "Er werd een spel gespeeld waarin de bal steeds onze kant oprolde. We dreigden aangewezen te worden als hoofdschuldige en ik voelde zelfs bij mijn meest betrouwbare partners de verleiding om dit probleem van hun bord te schuiven, ten koste van ons. Dan voel je je zo ontzettend klein." 

Van den Heuvel wist wat dat zou betekenen: claims van honderden duizenden euro's. Hij belde zijn baas, om te zeggen dat het 'vandaag wel eens heel erg mis kon gaan'. Op deze bewuste dag in mei 2012, werd zijn angst niet bewaarheid. Het bleek juist de cruciale dag in de weg naar een oplossing. Van den Heuvel: "De opening naar het nemen van een gezamenlijke verantwoordelijkheid werd gecreëerd, samen met de andere partners(aannemer en schildersbedrijf). Zij zorgden ervoor dat de bal niet bij ons kwam te liggen. Net als in een wedstrijd verdedigden zij ons en dat voelde wel als een overwinning."

Op de vraag waarom ze dat deden, legt Van den Heuvel uit dat het 'gevaar' niet van de direct betrokkenen kwam. Ze werkten al zes jaar samen en waren ontzettend loyaal aan elkaar. Het was ondenkbaar elkaar te laten vallen. "Het enge is dat het bedrijf een ander besluit neemt. Bedrijven kunnen met de verwachte claims de strategie kiezen om bepaalde dingen te ontkennen. Als werknemer mag je bepaalde dingen dan niet meer zeggen." Gelukkig kwam het zover niet en is in op opdracht en op kosten van de drie opdrachtgevers de ondergrond van de wanden opnieuw gestuced en overschilderd. Naar ieders tevredenheid.

Björn Kuipers

Dit bijzondere verhaal over samenwerken heeft paralellen met het verhaal van Björn Kuipers. Wil je het hele verhaal horen? Kom dan naar ons event in samenwerking met partners Talen Vastgoedonderhoud, De Variabele en Sikkens.

Reacties

Renda ©2022. All rights reserved.
Ga je mee op First Date?

Laat je verleiden!
Kom naar onze First Date op:
3 feb 15.30u.

Gratis webinar

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren