netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Een transitie is bittere noodzaak
Circulariteit structureel inbouwen
Robert Dingemans

di 15 mei 2018
artikel

Circulariteit staat niet voor het eerst op de agenda. In 1972 sprak de Club van Rome voor het eerst over de eindigheid van grondstoffen. In de jaren '90 werd het sluiten van kringlopen voor het eerst echt een politiek issue en kwamen de eerste milieuplannen van de Rijksoverheid. Aan het begin van deze eeuw kwam het begrip cradle-to-cradle in opkomst.

46 jaar nadat de Club van Rome voor het eerst waarschuwde voor eindigheid van grondstoffen, is het resultaat volgens het CBS nog niet zo bemoedigend. “Slechts 9% van de materialen die in onze economie terechtkomen, is gerecycled”, vertelt Hannah Bakker, Adviseur Circulair Bouwen bij Heijmans. “En recycling is geen hoogwaardige manier van hergebruik. Er zijn nog veel handelingen nodig, die gepaard gaan met de nodige CO2-reductie, voordat de grondstoffen weer als nieuw product in de economie terechtkomen.”

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2020 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren