netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

De natuur als inspiratie voor innovatie in de bouw
Renée Römgens

di 30 januari 2018
artikel

Bij ieder bouw- of renovatieproject proberen we verbeteringen aan te brengen en het liefst vernieuwingen door te voeren. Maar kunnen we ook kennis en ervaring toepassen die al miljarden jaren oud is? Voor ingenieuze bouwvormen of waterbesparende systemen heeft de natuur prachtige oplossingen bedacht. Het kan voor meer dan alleen verduurzaming zorgen. Lydia Fraaije is architect en houdt zich bezig met biomimicry. Daarbij onderzoekt ze op welke manieren systemen van de natuur toepasbaar zijn voor de bouw. Renda vroeg haar het hemd van het lijf over dit onderwerp.

Biomimicry
De betekenis van Biomimicry is afgeleid uit het Grieks. Bio is uit het woord Bios te herleiden en dat betekent 'leven'. Mimicry betekent ‘navolgen’ en daarmee wordt bedoeld het 'bewust leren van'. Door te leren van de ervaring van de natuur en het omzetten van deze kennis en ervaring in ontwerpen, strategieën, systemen en structuren die zorgen dat we in balans gaan zijn met het ecosysteem.

Volledige
artikel lezen?
het volledige artikel is gratis beschikbaar
voor onze leden. Nog geen lid? meld je
aan bij ons netwerk.

Reacties

xMet het invullen van dit formulier geef je Renda en relaties toestemming om je informatie toe te sturen over producten, dienstverlening en gerelateerde zaken. Akkoord

Copyright 2019 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren