netwerk voor professionals in de sociale woningbouw

Open Renda EventDag van de Bewoner

11 oktober 2018

Na het grote succes van vorig jaar keert ook in 2018 de Dag van de Bewoner terug. Deze keer is het thema ‘De identiteit van huurders in onze sector’. Dé bewoner bestaat niet! Daarom verdiepen wij ons op 11 oktober 2018 in de verschillende bewoners: (eenzame) ouderen, alleenstaanden, nieuwkomers, verwarde personen, mensen met schulden, studenten en gewone gezinnen.

Waarom is het zo belangrijk om ons verder te verdiepen in de wereld van bewoners die we denken te kennen? Omdat juist in hun leefwereld de grote energietransitie zal plaatvinden; bij renovatie en transformatie zetten we hun leefwereld op zijn kop en nemen onzekerheden (bijvoorbeeld over de toekomst) de overhand.

Renovatieprofessionals en corporatiemedewerkers hebben nog een wereld te winnen om vanuit de leefwereld van bewoners, samen, in een vroeg stadium, te bepalen wat er moet gebeuren en hoe dat zal gaan. Lukt het ons om de mismatch tussen nieuwe technieken en gebruikers op te heffen? In elk geval niet zonder het gebruikersperspectief van de diverse doelgroepen centraal te stellen.Verduurzaming van de bestaande voorraad is een ding, maar dat de woning betaalbaar blijft, gezond is en de wijk leefbaar blijft, zijn voor bewoners veel belangrijker zaken. Kortom, hoe krijgen we gelukkige en betrokken bewoners voor, tijdens en na een renovatie? Kunnen we dit moment benutten voor een toekomstbestendige vertrouwensrelatie voor de langere termijn? Dat is waar het om gaat op de Dag van de Bewoner op donderdag 11 oktober 2018.

Laat je onder andere inspireren door keynote speaker Erik Dannenberg, voormalig directeur van het Leger des Heils Noord-Holland en nu voorzitter bij Divosa, de vereniging voor gemeentelijke leidinggevenden in het sociaal domein!

Discussieer mee met beslissers bij gemeenten en corporaties in plenair debat!

Leer van anderen in diverse deelsessies!

Verwonder je over de leefwereld van anderen!

 

details

  • Locatie Utrecht
  • Onderwerp De identiteit van huurders in onze sector
  • Kosten 245 euro voor leden / 395 euro voor niet-leden

Aanmelden voor dit event?

reeds aangemeld

Copyright 2018 Aeneas Media

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie AccepterenWeigeren