Warmtepomp met hoge energieprestaties

dinsdag 17 september 2013 182x gelezen

Tijdens de vakbeurs Energie 2013 (24 t/m 26 september) presenteert Itho Daalderop Booster warmtepomp BWP. Hiermee neemt de fabrikant het vermarkten van deze warmtepomp over van Ecoon. Wel blijft Ecoon als specialist op het gebied van laagtemperatuursystemen nauw betrokken bij de projectrealisatie, markt-  en productontwikkeling.

De Booster warmtepomp BWP combineert een laag energieverbruik en hoge energieprestaties (COP=4,78 op de 2 kW uitvoering zonder voorverwarmer) met een hoog tapwatercomfort. Hierdoor zorgt de warmtepomp op een zeer efficiënte wijze voor warm tapwater in woningen die op  een lagetemperatuur of weersafhankelijk geregeld warmtenet zijn aangesloten. In combinatie met verschillende goed geïsoleerde boilervaten kan legionellabestendig warm tapwater worden gemaakt in alle tapklassen.

 

Alternatief voor warmtepompboilers

De hoge COP van 4,78 in combinatie met een interessante prijsstelling zorgt ervoor dat de Booster een goed alternatief is voor bijvoorbeeld warmtepompboilers. Met deze warmtepomp kan eenvoudig een capaciteitsvergroting (bijvoorbeeld CW6) gerealiseerd worden, die geen invloed heeft op het vastrecht of de aansluitcapaciteit bij de eindgebruiker. Er bestaat zelfs de mogelijkheid, onder bepaalde omstandigheden, tot het koelen van de woning.

 

Thermisch vermogen

De Booster warmtepomp van Itho Daalderop wordt geleverd in een thermisch vermogen van 1 of 2 kW. De maximale tapwatertemperatuur is 70°C. De warmtepomp kan gebruikt worden in combinatie met een thermische voeding (bron) van +15  tot +40°C. Beide zijden van de warmtepomp zijn voor tapwater toegestaan en de pomp is onderhoudsvrij. Tot slot is deze pomp de stilste Booster warmtepomp in zijn soort en bovendien de kleinste. 


Reacties

Reacties

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht

 

 
Uw reactie wordt getoond na verificatie.

Renda, jouw netwerk bestaande bouw is een uitgave van Aeneas.
© 2016 www.renda.nl - alle rechten voorbehouden.